• (+30) 698 - 395 -4400
  • 0

Attractions: Museums

ID MEMORY

Bran Castle, Romania

Vrei să cumperi ceva de reținut?
După ce parcăm mașina, vorbind despre care suntem cam norocoși să găsim un loc de parcare gratuit, începem să mergem spre intrarea castelului. Strada din fața castelului Bran este plină cu mici magazine care vând mai ales suveniruri de la magneți mici fabricați probabil în China la tricouri cu amprenta lui Dracula, bluze românești numite „ii”, șosete pufoase și hanorace și pălării ciudate reprezentând animale sau măști urâte ..

Sfat special: Dacă sunteți foarte devreme pentru fotografia dvs. de răsărit, de obicei nu există taxă de parcare, deoarece banii sunt colectați de gardieni la intrarea în zona de parcare.

După același timp de a înconjura balconul, care este probabil partea mea preferată a clădirii, coborâm scările și ieșim în curte. De aici ne uităm la o perspectivă diferită a cetății medievale, care este destul de impunătoare, cu zidurile și turnurile sale înalte.

Personajul lui Bram Stoker, Dracula, este un conte transilvănean cu un castel situat deasupra unei văi cocoțată pe o stâncă cu un râu care curge dedesubt în Principatul Transilvaniei.

Acest personaj este adesea confundat cu Vlad Tepes (Vlad Țepeșul), cunoscut uneori ca Vlad Dracul, care era un prinț valah cu un castel, acum în ruină, situat în Principatul Țării Românești. Deoarece Castelul Bran este singurul castel din toată Transilvania care se potrivește de fapt cu descrierea lui Bram Stoker despre Castelul lui Dracula, este cunoscut în întreaga lume sub numele de Castelul lui Dracula. Capitolul 2, 5 mai din „Dracula” descrie castelul contelui drept „. . . chiar la marginea unei grozave prăpăstii. . . cu ocazional o ruptură adâncă în care există o prăpastie [cu] fire de argint unde râurile înfășoară în chei adânci prin păduri. ”

Bram Stoker

Bram Stoker nu a vizitat niciodată România. El a descris castelul imaginar al lui Dracula pe baza unei descrieri a castelului Bran care i-a fost disponibil în Marea Britanie de la începutul secolului. Într-adevăr, reprezentarea imaginară a Castelului lui Dracula de la gravura din prima ediție a „Dracula” este în mod izbitor similară cu Castelul Bran și nici una alta în toată România. Se pretinde că Stoker a folosit ilustrația castelului Bran în cartea lui Charles Boner, „Transilvania: produsul său și oamenii săi”, (Londra: Longmans, 1865) pentru a-și descrie imaginarul castel al lui Dracula.

Dracula – așa cum este perceput astăzi – este un personaj fictiv al cărui nume derivă din apelativul dat lui Vlad Tepes, conducătorul Țării Românești din 1456-1462 și 1476 și care, din motive în mare măsură politice, a fost descris de unii istorici din acea vreme ca un despot nemilos însetat de sânge.

Personajul lui Stoker, Contele Dracula, a apărut pentru prima dată în romanul „Dracula”, publicat în Anglia în 1897, de scriitorul irlandez Bram Stoker. Numele „Dracula”, departe de a fi un termen înspăimântător, derivă din Ordinul Cruciaților Dragonului cu care fusese asociat atât Ordinul Vlad Tepes, cât și tatăl său. Restul mitului Dracula derivă din legendele și credințele populare în fantome și vampiri răspândite în toată Transilvania.

Stoker’s Count Dracula este un vampir, vrăjitor și nobil transilvănean vechi de secole, care pretinde că este un Székely descendent din Attila Hunul. Locuiește într-un castel în descompunere din Munții Carpați. În conversațiile sale cu personajul Jonathan Harker, Dracula se dezvăluie ca fiind foarte mândru de cultura sa boierească, cu un dor de amintiri din trecutul său. Contele Dracula pare să fi studiat artele negre la Academia de Scholomance din Munții Carpați, lângă orașul Sibiu (cunoscut pe atunci sub numele de Hermannstadt). În timp ce Stoker și-a numit contele transilvanean „Dracula”, el a avut grijă să nu sugereze o legătură reală cu personajul istoric al lui Vlad Tepes. În timp ce personajul lui Stoker, Van Helsing, se gândește dacă contele Dracula ar putea fi voievodul Dracula, el nu este evident, deoarece contele Dracula al Transilvaniei nu este clar că prințul Vlad Tepes din Țara Românească și Stoker nu a fost deloc înclinat să facă din personajul său o persoană reală cu semnificație istorică .

În satele de lângă Bran, există credința în existența spiritelor rele numite fantome sau „steregoi” (o variantă a „strigoi”). Până acum o jumătate de secol, se credea că existau anumiți oameni vii – „strigoi” – care duceau o viață normală în timpul zilei, dar noaptea, în timpul somnului, sufletele lor părăseau trupurile și bântuiau satul chinuind oamenii în dormi. Aceste spirite rele își bântuie prada de la miezul nopții până la primul cocos, când puterea lor de a face rău oamenilor a dispărut. „Strigoii [adică fantomele, vampirii] suferă de blestemul nemuririi”, scrie Stoker, „trec de la o perioadă la alta, înmulțindu-și victimele, sporind răul din lume …” Personajul Dracula derivă din aceste mituri locale. .

Personajul lui Stoker, contele Dracula

În ceea ce îl privește pe Vlad Tepes, conducătorul Țării Românești, el are, într-adevăr, o asociere cu Castelul Bran. Vlad a fost implicat în mai multe campanii de pedepsire a negustorilor germani din Braso

Read More