Business travel

Managementul profesional al călătoriilor

Descoperiți ce este serviciul exclusiv. Echipa noastră este cea mai experimentată echipă de pe piață și poate realiza o economie de 10-30% a costurilor de călătorie pentru dvs.

Business travel up to standard

Evenimente corporative și călătorii de grup

Credem în puterea experiențelor extraordinare care creează o memorie durabilă pentru clienții sau angajații dvs. Specialiștii noștri experimentați sunt încântați să discute dorințele dvs. și să le traducă într-o călătorie de grup personalizată, întrunire de afaceri sau eveniment.

Totul este perfect aranjat

Destinații globale și locații exclusive – ID MEMORY Travel are know-how-ul, resursele și experiența pentru a crea un eveniment corporativ de succes sau o călătorie de grup. Promitem să oferim oaspeților dvs. o experiență unică și de neuitat, care va fi discuția orașului pentru o lungă perioadă de timp.

“Specialiștii noștri în tarife sunt experți în utilizarea diferitelor tehnici de ticketing și a prețurilor internaționale, ceea ce înseamnă că cumpărăm mai ieftin decât platformele de rezervare online și centrele de apeluri.”

Cel mai mic preț garantat

Aparținem uneia dintre cele mai mari organizații de călătorii de afaceri din lume, cu o putere de cumpărare enormă. De asemenea, avem cea mai înaltă echipă de pe piața olandeză. Prin urmare, putem oferi companiei dvs. o garanție de tarif complet. Dacă îl puteți obține mai ieftin în altă parte, vom rambursa diferența.

Costul total al deținerii

Determinarea prețului unui bilet de avion depinde în mare măsură de utilizarea unor concepte precum „Smart Ticketing” și „Global Fare Brokerage”. Aceste concepte depind în mare măsură de experiența și nivelul de educație al consultantului de călătorie și de instrumentele cu care lucrează. În general, se poate spune că cu cât nivelul de pregătire și experiență al consultantului de călătorie este mai mare, cu atât economia va fi mai mare. Pentru dvs., în calitate de cumpărător, este important să vă uitați și la prețurile oferite ale biletelor și nu numai la comisionul de brokeraj perceput, deoarece acesta este de obicei mai mic decât economiile.

Conceptele menționate intră în propriile lor caracteristici atunci când rezervările online sunt verificate separat de claritate de către managerul de cont pentru compania dvs. În multe cazuri, Managerul de cont va fi capabil să ofere rezervări cu conceptele de mai sus mai clar și să ofere îndrumări active în conformitate cu politica de călătorie a companiei dumneavoastră. Prin urmare, este important în procesul de licitație să se includă prețurile biletelor în plus față de costurile tranzacției.

O altă parte importantă este eficiența și gestionarea procesului de aplicare, aprobare și rezervare. Schiphol Travel vă ajută compania cu instrumente eficiente, care sunt pe deplin legate de sistemele interne ale companiei dvs.

În cele din urmă, Schiphol Travel nu numai că vă ajută organizația să urmeze în mod activ politica dvs. de călătorie, ci oferă și informații despre conștientizarea costurilor managerilor prin intermediul videoclipurilor active.

Cu aceste videoclipuri le arătăm managerilor de la toate nivelurile organizației care călătorii călătoresc în afara politicii, de ce și ce costuri sunt implicate. În acest fel, sporim gradul de conștientizare a costurilor și, împreună, ne îndreptăm către o valoare medie mai mică a biletelor în cadrul organizației dvs. Conștientizarea crește printr-un acces extrem de bun.

Cu instrumentele potrivite, putem reduce semnificativ valoarea medie a biletului în cadrul organizației dvs. Este important să se includă dezvoltarea intenționată a valorilor medii ale biletelor în procesul de licitație.

Ca organizație, suntem specializați în reducerea valorii medii a biletului. Prețurile mai mici ale biletelor și scăderea valorii medii a biletelor folosind metodele de mai sus sunt în aproape toate cazurile mult mai mari decât comisionul total de brokeraj pe care îl percepem

Managementul călătoriilor de afaceri

 

Managementul călătoriilor de afaceri oferă suport pentru călătorii de afaceri activi și exigenți. De la delegații de călătorie individuale la mari. De 15 ani am avut încredere în marile corporații și multinaționale pentru a aranja călătorii de afaceri până la ultimul detaliu.

Călătorii aranjate de la A la Z
Posibilitățile în care ne putem îndeplini rolul sunt diverse. Un serviciu de șofer pentru transferuri de la diferite aeroporturi. Cazările, locațiile potrivite pentru prânz și cină sunt câteva exemple în care putem fi de folos. Lucrăm la cel mai înalt nivel de mulți ani și știm ce este nevoie pentru o călătorie de afaceri impecabilă.


Cea mai bună alegere pentru orice P.A sau Manager


Călătoria de afaceri este dificil de gestionat de la distanță mare, fără parteneri și furnizori de încredere în străinătate. Prin urmare, suntem acolo pentru a garanta calitatea în diferite țări și fusuri orare. Controlul pe fiecare aspect al călătoriei poate fi garantat în cel mai înalt grad cu parteneri de încredere, linii scurte și software bun.


Contul dvs. cu o persoană de contact permanentă
Când vă putem întâmpina ca client, veți primi propriul cont cu o persoană de contact permanentă. Oferim servicii de top 24/7 atât pentru călător, cât și pentru rezervator.

„Cea mai bună companie cu care am lucrat în timpul carierei mele. Șoferi grozavi și back office foarte profesionist. Aș recomanda asta tuturor. „

Shape

Know The Industry

Cele mai recente tendințe de călătorie de afaceri doresc călătorii de afaceri

„Deținerea unei case este o cheie a bogăției, atât a bogăției financiare, cât și a securității emoționale.”

Suze Orman

You benefit from:

– Tarife B2B speciale la peste 16.000 de hoteluri de afaceri din întreaga lume.
– Rezervați direct cele mai avantajoase tarife, deoarece avem acces la o bază de date cu tarifele tuturor partenerilor B2B.
– Servicii globale și asistență din partea partenerilor locali B2B.
– Tarife competitive datorită puterii de cumpărare comune în cadrul ID-ului organizației olandeze.

Build People's Dreams

Călătoriile de afaceri sunt în creștere. Drept urmare, hotelurile și altele din industria turismului caută să atragă mai mulți călători de afaceri, dar pentru a face acest lucru în mod eficient, trebuie să știți ce caută acei călători. În acest articol, veți afla mai multe despre cele mai recente tendințe care influențează deciziile moderne de călătorie de afaceri.

Shape

Get to know us

Faceți cunoștință cu familia ID

Consultanții noștri specializați vă vor fi alături de la primul contact și până la sfârșitul călătoriei.

Iosif Duduman

Managing Partner

Eneretta DOCE

Managing Partner

Stella Schöneberg

Managing Partner
Shape

FAQ

We Are Here To Help You With Any Questions You May Have

Călătorii de afaceri, altfel cunoscute sub numele de călătorii corporative, este un termen folosit pentru a descrie călătoriile care se desfășoară în numele unei afaceri sau în scopul de a face afaceri cu altcineva. Termenul se aplică indiferent de cât de frecventă este călătoria sau de cât de departe este de călătoria (călătorii) de locul de muncă de zi cu zi.

Câteva exemple de tipuri obișnuite de călătorii de afaceri includ călătoriile către o ramură diferită a aceleiași companii, călătoria într-o locație diferită pentru a întâlni furnizori sau parteneri de afaceri sau călătoriile pentru o conferință sau un eveniment de afaceri. Prin majoritatea definițiilor, aceasta implică călătoria departe de locul de muncă care necesită cel puțin o noapte.

Această piață a călătoriilor de afaceri primește un accent sporit din partea multor industrii de călătorii, în parte călătorii de afaceri cheltuind adesea mai mulți bani pe călătorii, mai ales atunci când costurile lor sunt acoperite de angajatorul lor. Cu toate acestea, mai important, călătoriile de afaceri sunt în creștere, datorită unor factori precum globalizarea și disponibilitatea zborurilor.

Cercetările compilate de Finances Online ajută la evidențierea gradului de creștere. De exemplu, un studiu al Asociației Globale pentru Călătorii în Afaceri arată că între 2016 și 2018, cheltuielile globale pentru călătorii de afaceri au crescut cu peste cinci procente. Între timp, o analiză Deloitte estimează creșterea viitoare a anilor următori.

Creșterea călătoriilor de afaceri este deosebit de atrăgătoare pentru hoteluri. La urma urmei, potrivit Certify, companiile cheltuiesc 13% din întregul buget al călătoriilor de afaceri pentru cazare. În plus, alte 21% sunt cheltuite pentru mese, iar hotelurile ar putea asigura o parte din acestea prin restaurantele hotelului și opțiunile de room service.

Creșterea călătoriilor de afaceri și creșterea călătorilor de afaceri necesită un răspuns din partea industriei hoteliere. Hotelurile trebuie să comunice cu călătorii de afaceri în moduri diferite față de călătorii de agrement pur, să le apeleze cu servicii diferite și să ia în considerare cu atenție ceea ce au nevoie, doresc și așteaptă.

1. Călătorii în timp liber

Călătorii în timpul liber se referă la călătorii care combină atât elemente de afaceri, cât și elemente de agrement. Este adesea motivat în primul rând de afaceri, dar călătorul de afaceri își găsește timp în călătorie pentru a se angaja în activități de agrement sau extinde durata călătoriei lor de afaceri, pentru a vedea obiectivele turistice și pentru a participa la activități de agrement.

În mod crucial, cercetările arată că este în creștere. Într-adevăr, potrivit Expedia, mai mult de 40 la sută din călătorii sunt extinse în scopuri de agrement și acest lucru reprezintă un element demografic cheie pentru hoteluri la care să apeleze.

Această categorie demografică semnificativă pentru călătorii de afaceri poate fi convinsă să-și prelungească șederea la hotel cu oferta potrivită. În afară de a oferi acces ușor la atracțiile din apropiere, hotelurile trebuie să se gândească la serviciile și facilitățile pe care le pot oferi, astfel încât călătorii de afaceri să aibă oportunități de a se distra.

Potrivit unui studiu realizat de SAP Concur, Millennials sunt generația care face cele mai multe călătorii bleisure, reprezentând 38% din total. Cu toate acestea, alte generații nu sunt cu mult în urmă, atât generația X, cât și Baby Boomers reprezintă 31% din călătoriile bleisure, subliniind popularitatea sa tot mai mare.

 

 


Găsiți informații mai detaliate despre „Bleisure Travel” în articolele „Ce este Bleisure Travel?” și „Bleisure: sfaturi pentru hoteluri pentru a atrage mai mulți călători Bleisure”.

2. Personalizare

Industria companiilor aeriene a fost extrem de eficientă pentru a valorifica nevoia de personalizare a călătorilor de afaceri, realizând că acești călători pot deveni clienți frecvenți, loiali și de înaltă valoare dacă sunt tratați ca persoane fizice. Această dorință de personalizare s-a extins și la alte domenii ale industriei turismului, inclusiv la hoteluri.

Într-adevăr, opțiunile de personalizare pe care le pot oferi hotelurile sunt aproape nesfârșite, mai ales având în vedere tendința călătorilor de afaceri de a călători frecvent în aceleași locuri. Aceasta permite hotelurilor să utilizeze date din călătoriile anterioare pentru a face recomandări, predicții sau ajustări, pe baza obiceiurilor individuale, a serviciilor pe care le-au folosit, a metodelor de plată etc.

Găsiți informații mai detaliate și exemple despre „Marketingul de personalizare” în industria turismului în articolul „Marketingul în 5 moduri de personalizare este utilizat în industria turismului”.

3. Internetul obiectelor (IoT)

Internetul obiectelor se referă la dispozitive, aparate și alte „lucruri” care sunt capabile să trimită și să primească date, datorită conectivității la internet. Dispozitivele IoT devin din ce în ce mai frecvente în gospodării, cu exemple, inclusiv contoare inteligente de energie, televizoare inteligente și difuzoare inteligente, iar călătorii de afaceri așteaptă același lucru de la hoteluri.

Oaspeții hotelului doresc control personal și o experiență perfectă, iar dispozitivele IoT care le permit să controleze de la distanță încălzirea sau să utilizeze comenzi vocale pentru a solicita informații, sunt două exemple posibile în acest sens. În plus, hotelurile se pot remarca oferind check-in fără probleme, plăți automate și camere care pot fi deblocate prin intermediul unui smartphone.

Video: Hotel inteligent

 

Găsiți mai multe informații și exemple despre „Internetul obiectelor” în hoteluri în articolul „Smart Hotel: Care sunt beneficiile pentru proprietarii și oaspeții hotelului?”.

4. Partajarea economiei

Economia partajării continuă să perturbe întreaga industrie a călătoriilor, dar poate atrage în mod special un călător de afaceri, datorită capacității de a economisi bani și de a împărtăși experiențe cu persoanele care călătoresc în circumstanțe similare. Mai mult, companiile sunt din ce în ce mai îngrijorate de faptul că călătoriile lor de afaceri sunt ecologice.

Călătorii de afaceri profită de economia de partajare într-o serie de moduri diferite, inclusiv partajarea cu bicicleta, care poate reduce costurile de transport și partajarea la domiciliu, care poate oferi atât beneficii financiare, cât și sociale, în comparație cu opțiunile mai tradiționale. Hotelurile răspund la acest lucru, oferind opțiuni de partajare a camerei și acces la partajare.

Video: ITB Berlin – Partajarea economiei – provocare sau oportunitate pentru destinațiile turistice


5. Experiența clientului

O mare parte din gestionarea călătoriilor implică concentrarea asupra experienței clienților. Acest lucru este important pentru toate afacerile conectate la industria de turism, de la companiile aeriene și companiile de închirieri auto, până la hoteluri și restaurante, deoarece experiența clienților a devenit, fără îndoială, un diferențiator competitiv și mai important decât produsul sau prețul.

Diverse statistici compilate de Chameleon Collective subliniază acest lucru, 86% dintre clienți dorind să plătească mai mult pentru o experiență mai bună a clienților și 84% dintre companiile care se concentrează pe experiența clienților raportează o creștere a veniturilor. Un serviciu bun pentru clienți vă poate îmbunătăți reputația, atrăgând și mai mulți călători de afaceri.

Video: experiența clienților


6. Realitatea virtuală

În cele din urmă, tehnologia realității virtuale a devenit populară în ultimii ani, iar clienții care călătoresc se așteaptă ca aceasta să perturbe mult mai mult industria călătoriilor în viitorul apropiat. De fapt, pe baza cercetărilor din cadrul DCC Forum, 79% dintre călătorii de afaceri se așteaptă la re-virtualizare

Nu externalizăm serviciul nostru 24 de ore către un centru de apel străin. O rezervare de urgență sau de ultimă oră în afara orelor de program Chiar și atunci veți vorbi întotdeauna cu un partener de încredere. Fără așteptări interminabile sau întrebări inutile, o jumătate de cuvânt ne este de ajuns. Oriunde v-ați afla, suntem mereu la dispoziția dumneavoastră personal: 24 de ore pe zi.

 

ID vă poate aranja transferul de la și de la, dar și transferurile locale la destinație. Veți fi întâmpinat de un șofer la sosire și puteți călători fără griji din ușă în ușă.

Traveling with a large group? For flight and/or hotel reservations for ten or more passengers, you are eligible for special group rates. Let us know what your wishes are, we know what is possible and are happy to help you on your way as cheaply as possible.

Folosiți serviciile noastre pentru afaceri? Vă puteți baza, de asemenea, pe acuratețea și cunoștințele echipei dvs. de identificare de încredere pentru călătorii private. Ne bucurăm să ne gândim împreună cu dvs. pentru călătoria dvs. personalizată. Interesat? Solicitați o ofertă gratuită sau contactați-ne pentru mai multe informații.

Pentru cei care doresc să aranjeze singuri o serie de lucruri, oferim o platformă online, numită cytric. Aici puteți rezerva zboruri, hoteluri, închirieri auto și transferuri. Ceva nu merge așa cum era de așteptat? Apoi, puteți conta întotdeauna pe backupul de încredere al ID MEMORY. Sunteți curios despre posibilitățile pentru organizația dvs.? Contactează-ne.

Rezervarea biletelor de avion nu este atât de simplă pe cât cred mulți oameni. Pentru noi este o activitate zilnică. Păstrăm o prezentare generală a tuturor călătoriilor dvs. și căutăm întotdeauna limitele a ceea ce este posibil.
 
Chiar dacă formarea combinațiilor este o opțiune, puteți conta pe cunoștințele noastre care vă vor permite să realizați economii semnificative. La noi aveți întotdeauna o gamă largă de opțiuni. Acolo unde este posibil, oferim zboruri de la companiile aeriene low-cost, precum easyJet, Ryanair și Transavia.
 
Mai mult, ca partener al organizației naționale de achiziții ID (Business Travel Partners), putem oferi în mod regulat tarife promoționale atractive. Parteneriatul nostru cu ID (International Travel Partnership) oferă, de asemenea, beneficii suplimentare.
 
Acest lucru ne oferă acces la baza de date internațională a biletelor de avion a tuturor partenerilor de identificare. Cu ID FareSaver rezervăm imediat cele mai avantajoase tarife pentru dvs.

În calitate de partener ID (International Travel Partnership), vă oferim acces la tarife de identitate negociate la mii de hoteluri de afaceri din întreaga lume. De asemenea, colaborăm cu organizații de călătorii precum Expedia, RateHawk, Booking.com și Horse21.pro. Comparăm întotdeauna toți acei furnizori pentru oferte competitive.

Rezervați direct prin ID? Apoi plata pentru cazare va fi decontată direct cu organizația dvs. de către compania noastră. Prin urmare, călătorul nu trebuie să-și folosească cardul de credit de afaceri (sau orice alt card de credit privat) pentru a plăti o cazare la fața locului.

Preferați să rezervați singur online? Apoi punem la dispoziție motorul nostru de rezervare online, ID Hotels. Puteți face o rezervare rapidă și ușoară prin această platformă și veți primi automat o factură de la noi pentru rezervarea dvs. Pentru detalii de autentificare sau mai multe informații, vă rugăm să ne contactați.

Ai nevoie de o mașină? Închirierea unei mașini la nivel local este deseori consumatoare de timp și costisitoare. De asemenea, suntem bucuroși să aranjăm acest lucru înainte de începerea călătoriei și să lucrăm împreună cu toate companiile de închiriere de renume.

Puteți alege să plătiți la fața locului sau să facturați chiria ulterior direct către organizația dvs. Vă oferim în mod clar ce servicii și asigurări sunt incluse sau exclusive.

 

Doriți să rezervați o călătorie cu trenul? Chiar și atunci suntem bucuroși să vă ajutăm. Prin colaborarea noastră cu NS International, oferim călătorii cu trenul, de exemplu, Thalys, Eurostar, ICE sau TGV. Dacă organizația dvs. călătorește în mod regulat cu Thalys, este posibil să fiți eligibil pentru tarife reduse și flexibilitate suplimentară.

Open chat
Thanks for getting in touch with us!
Hello and thanks for getting in touch with us! What can we help you with today?